На основание чл.29, ал.1, ал.2 от Правилника за прилагане на публични предприятия и по реда на Правилата за провеждане на търг и конкурс и за сключване на договори за продажба с работници и служители съгласно Приложение № 1/обн. ДВ, бр.40 от 5 май 2020г. чл. 15 и следващите от Наредбата за електронната платформа за продажба на имоти - частна държавна собственост, и на имоти - собственост на търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала или търговски дружества, чиито дялове или акции са собственост на търговско дружество с повече от 50 на сто държавно участие в капитала (Наредба за електронната платформа),  и в изпълнение на на Решение № 1 по т. 1.2 от проведеното на 07.01.2022 г. заседание на Съвета на директорите на „Индустриален и логистичен парк - Бургас“ АД обявявам ел. търг както следва:

 

  1. Описание на обекта на търга: Поземлен имот с идентификатор 07079.2.390, находящ се в гр. Бургас, общ. Бургас, обл. Бургас по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-9/30.01.2009 г. на Изпълнителния директор на Агенция по геодезия, картография и кадастър, адрес на поземления имот: гр. Бургас, местност „Синджирли герен“, с площ от 149 980 кв. м., трайно предназначение на територията: земеделска; начин на трайно ползване: нива: категория на земята: 3; предишен идентификатор: няма; номер по предходен план: 018001, съседи: 07079.2.363, 07079.2.457, 07079.2.391, 07079.2.387, 07079.2.38 9

               Пазарна оценка на обекта извършена от независим оценител: 2 084 722 лева /два милиона осемдесет и четири хиляди седемстотин двадесет и два лева / без вкл. ДДС.

      II.    НАЧАЛНА ТРЪЖНА ЦЕНА - Минимална тръжна цена в размер на 2 084 722 лева /два милиона осемдесет и четири хиляди седемстотин двадесет и два лева / без вкл. ДДС.

      III.  СТЪПКА НА НАДДАВАНЕ - Стъпка на наддаване – 20 848  лв. /двадесет хиляди, осемстотин четиридесет и осем лева/.

IV. ОБЩИ И СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ НА ТЪРГА И ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ

      До участие в търга се допускат български граждани и юридически лица, лица - граждани на държавите - членки на Европейския съюз и на държавите - страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство, както и юридически лица от държавите - членки на Европейския съюз, или от държавите - страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Други чужди граждани или чуждестранни юридически лица могат да участват в търга, ако имат право да придобиват собственост върху земя при условията на международен договор, ратифициран по реда на чл.22, ал.2 от Конституцията на Република България, обнародван и влязъл в сила.

      Посочените по-горе категории лица се допускат до участие в търга и могат да сключат договор за продажба на имота , при условие, че нямат публични задължения по смисъла на чл.162, ал.2, т.1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) и нямат изискуеми задължения към Община Бургас.   

       Договор за продажба не се сключва с участник, за който по служебен път компетентният орган е установил, че има задължения за данъци, за задължителни осигурителни вноски и други публични задължения по смисъла на чл.162, ал.2, т.1 от ДОПК. Не се сключва и с участник, който има задължения към Община Бургас.

       Редът и условията за провеждане на търга, както и необходимите документи за участие са посочени в утвърдената с настоящата заповед тръжна документация.

                Други условия на „Индустриален и логистичен парк-Бургас“ АД  в съответствие с целите на търга.

               КУПУВАЧЪТ следва да поеме следните задължения:

 

- да извърши промяна в предназначението за ползване на имота за своя сметка;

- да използва имота и изградените в него обекти на 100% за дейността, посочена в инвестиционното намерение минимум 5 години;

- да започне строителството в имота, предмет на продажба не по-късно от 12 месеца от датата на промяна предназначението на имота;

- да осигури предложения брой работни места по трудов договор в изградения обект и да ги поддържа за срок не по- кратък от 5 години;

- да реализира заявения размер на инвестицията в предвидените срокове;

-  прехвърлянето на правата и задълженията, произтичащи от договора за продажба на трето лице, освен ако не е свързано лице с купувача, да става само след изрично съгласие на Общото събрание на «Индустриален и логистичен парк – Бургас» АД, за срок от 5 години.

КУПУВАЧЪТ е длъжен да предприеме действия по промяна предназначението на имота от „земеделски“ в „производствено-складов“ в тримесечен срок от закупуване на имота, в това число да заплати необходимите такси.  

Срокът за реализиране на инвестицията и започване на строителството може да бъде променян само след положително решение на Съвета на директорите на „Индустриален и логистичен парк-Бургас“ АД и Общински съвет -Бургас по направено писмено и аргументирано искане от страна на КУПУВАЧА.

 КУПУВАЧЪТ се задължава да заплати покупната цена, договорените между страните допълнителни разходи и разноските по сключването на Нотариалната сделка, в размерите и сроковете посочени по-горе.

КУПУВАЧЪТ е длъжен да изпълни Инвестиционното предложение, така както го е описал, приложена към документите му за участие в търга.  В случай че КУПУВАЧЪТ сертифицира проекта, той е длъжен да изпълни Инвестиционното предложение, така както е описано, в заявеното пред Българската агенция за инвестиции.

КУПУВАЧЪТ се задължава да изгради за своя сметка отклонения от линейните инфраструктурни обекти от границата на Имота до точките на свързване в изгражданите обекти, заедно с всички съпътстващи понижителни/измервателни и пр. спомагателни табла и съоръжения за съвместяване на параметрите на довеждащата инфраструктура с параметрите на обектовата такава.

С цел захранване на трафопост, изграден от Купувача съгласно чл. 17, Купувачът изпълнява електроенергийна връзка за кабелна мрежа средно напрежение в съответствие с указанията за присъединяване, предмет на  договор, сключен  между Купувача и „ЕВН – Електроразпределение България“ ЕАД. Такса присъединяване на консуматора към електроенергийната мрежа, определена от съответното електроразпределително дружество и изчислена на база на заявената мощност, е за сметка на консуматора..

           Връзките за водопроводните отклонения от имота до водопровода пред имота, се изпълняват от КУПУВАЧА.

           Връзката на канализационното отклонение от имота на КУПУВАЧА до канализационната мрежа срещу Имота се изпълнява от КУПУВАЧА;

            КУПУВАЧЪТ трябва да изготви и съгласува за своя сметка работните проекти за цитираните по-горе външни връзки.

 

V. УСЛОВИЯ ЗА ОГЛЕД НА ИМОТА, ПРЕДМЕТ НА ТЪРГА:

За информация и оглед на имота участниците може да се обръщат към Георги Кузманов – изпълнителен директор на дружеството на тел. +359 (0) 876 469246,  който оглед се извършва всеки работен ден до 09.00ч. до  16:30 часа, до датата предхождащ деня на провеждане на търга, след регистрация за участие в търга.

 

VI.  ДЕПОЗИТ ЗА УЧАСТИЕ

Депозитната вноска, е в размер на на 208 473 лв. /двеста и осем хиляди и четиристотин седемдесет и три лева/, представляваща 10 % от стойността на минималната тръжна цена за имота,  постъпила по IBAN сметка на „Индустриален и логистичен парк- Бургас“ АД, No BG41 CECB 9790 10D3 2152 01, BIC: CECBBGSF на „Централна Кооперативна Банка“ АД- клон Бургас.

 

VII. СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ТЪРГА.

          Срок на валидност на търга – 2 /два/ месеца, считано от датата на публикуване на настоящата заповед на електронната платформа за продажба на имоти, поддържана от Агенцията за публични предприятия и контрол. Срокът на валидност на процедурата може да се удължи с 15 /петнадесет/ работни дни, в случай, че първия кандидат се регистрира за участие в електронния търг в някой от последните 15 /петнадесет/ работни дни от срока на валидност на процедурата.

VIII. СРОК ЗА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ В ЕЛЕКТРОННИЯ ТЪРГ.

Срокът за регистрация за участие в електронния търг за продажба на имота, предмет на търга е 12 /дванадесет/ работни дни, от регистрацията за участие на първия кандидат и изтича на 23:59 ч на последния ден.

IX. ДАТА И ЧАС ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТЪРГА:

Търгът се провежда на петнадесетия работен ден след деня на регистрация на първия кандидат, като започва 13.30 часа. Търгът ще се проведе от 13.30 часа българско време и е с продължителност 1/един/астрономически час.

 

Заповед тръжна документация

 

Редът, условията на търга и необходимите документи за участие са публикувани в Електронната платформа за продажба на имоти, достъпна през интернет страницата на Агенция за публични предприятия и контрол /АППК/, на адрес: http://admin.estate-sales.uslugi.io.