Днес представяме на Вашето внимание, може би най-популярният бранд в палитрата от инвеститори на Индустриален парк Бургас –  това е сервизният център на „Волво Груп България“ EOOД (официален представител на  Volvo Trucks и Renault Trucks у нас)
Инвестицията възлиза на над 3 млн. лева. Базата е разположена в кв. 43 на Промишлена зона „Север“ на терен от близо 8000 кв. м в Индустриален и логистичен парк – Бургас, а застроената площ на сервизния център е 1302 кв. м. Строежът бе завършен за рекордните 9 месеца!

От 2016 г. насам в центъра се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама нови и употребявани товарни автомобили от марките Volvo и Renault.  В технологично отношение сервизът разполага с най-модерно оборудване по световните стандарти на компанията. В него има четири проходни канала, осем колонни подемника, пълно сервизно оборудване и специализиран инструмент. Капацитетът на обслужване е около 5000 камиона годишно, като може да се работи по 12 камиона едновременно. Екипът се състои от 15 специалисти и мобилна група. Складовата база гарантира навременно осигуряване на резервни части. Сервизът осигурява пълна гама от ремонтни дейности на товарни автомобили и ремаркета.
Първият товарен автомобил Volvo е произведен през 1928 г. От тогава до сега компанията се е разраснала и се е превърнала в един от най-големите производители на тежкотоварни автомобили в Европа, като през годините се е утвърдила като синоним на надеждност и сигурност. Философията на Волво се опира на три основни ценности – качество, безопасност и грижа за околната среда.