На 20.08.2018 г. делегация от китайския град Ухан, водена от заместник-кмет на града Ли Юксанг  бе на двудневно делово посещение в град Бургас. Това е първа бизнес мисия на представители на 10 мил. Ухан  досега. В делегацията от китайска страна бяха още и господата – Шенг Джулянг, директор на „Научно и технологично бюро“ на Ухан, Ли Ликсин директор на „Бюро по финанси“ на Ухан, г-н Даи Кси, заместник-директор на Административния комитет на зона за високотехнологично развитие на гр. Ухан.
Участниците в делегацията бяха приветствани, в сградата на Общината, от зам. Кмета по „Финанси, бюджет и икономика“ на гр. Бургас г-н Красимир Стойчев, който изрази задоволството си от посещението на делегация и пожела успех на предстоящата среща. Официален гост на събитието бе г-жа Антоанета Барес – изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД, която използва случая да благодари на г-н Стойчев за добрата съвместна работа в реализацията на общият проект с Община Бургас – „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД. На събитието присъства и г-н Стамен Стамов, който презентира в подробности отличните възможности за инвестиции в Индустриалната зона, като делегатите получиха и допълнителна информация от г-жа Златина Георгиева – председател на съвета на директорите в „Индустриален и логистичен парк“ АД. На срещата, в качеството си на експерт, присъства и г-жа Ивелина Стратева, директор дирекция „Икономика и стопански дейности” в Община Бургас.

Делегатите на свой ред също запознаха присъстващите с предимствата на своя град – добре развита икономика, важен транспортен център, традиции в металургичната, машиностроителната и корабостроителната индустрии, химическата и леката промишлености. Но особено интересен се оказа факта , че са един от световните градове с най-много студенти – около 1 мил. при наличие на над 90 университета.