Въпреки че проектът „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ върви към окончателно финализиране на Фаза 1 с терените в Промишлена зона „Север“, все още се работи по завършване на няколко нови предприятия.

Едно от тях е производствената база на „Монсийт“ ООД. Там ще се изработват седалки и акустични стени. Довършват и обучителния център с търговска и складова част на „Кондекс“ ЕООД. Той трябва да е готов до есента. „Сенди солар“ ЕООД строи база за производство на климатични инсталации и соларни системи. Наскоро „БРК логистик“ ООД стартира строително-монтажни работи на обект за производство на спортни храни и мащабен логистичен център. Своята база довършва и „СИЗА Дженерал Трейдинг енд Контрактинг“ ЕООД, която ще проектира и произвежда климатични и вентилационни системи.

„Развитието на „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ продължава, като на потенциалните инвеститори вече предлагаме терени в атрактивната ПЗ „Юг-запад“, разположена под к-с „Меден рудник“, който е естествена банка с кадри за бизнеса“, коментира кметът Димитър Николов.

Седем компании вече закупиха там имоти и се подготвят да осъществят своите инвестиционни намерения: 

 

* „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ развиват съвместно Община Бургас и Национална компания "Индустриални зони".