Община Бургас, Индустриален и логистичен парк - Бургас, съвместно с "Джуниър Ачийвмънт България", организираха регионално състезание по програма "Учебна компания" в Експозиционен център "Флора". То бе част от националната квалификация за Националното състезание "Най-добра учебна компания 2019". В инициативата участват близо 30 ученически стартъпа от Централна и Южна България.

Целта на бургаското събитие е да даде възможност на учебните компании в конкурентна среда да демонстрират своите умения по продажби и маркетинг, като същевременно съумеят добре да защитят идеята си пред жури. От всяко регионално състезание ще бъдат избрани до 10 ученически компании, които получават право на участие в Националното състезание "Най-добра учебна компания на България". Участващите екипи представят своите продукти и услуги на щанд в частта търговско изложение, на сцена правят и представяне пред жури във формат на презентация пред инвеститори. Участниците развиват продукти и услуги в сферите на компютърните и интернет технологии, мобилни приложения, туризъм, хранително-вкусова индустрия, облекло, дизайн и др.

Инициативата е резултат от споразумението за сътрудничество между Община Бургас и Джуниър Ачийвмънт България за дългосрочно и ефективно сътрудничество в процеса на обучение на младежите по предприемачество, изграждане на модел за публично-частно партньорство и създаване на възможности за осъществяване на съвместни инициативи и проекти.