Административната сграда на компания „Хидробетон“ (в гр. Бургас) е номинирана в категория „Офис и корпоративни сгради“.

Сградата се отличава с екстравагантност, новаторство и нестандартни решения. „Най-добрата визитка, олицетворяваща познанията за технологията на бетона и представяща продукт, в съответствие с най-съвременните световни достижения. Функционалност, комфорт на обитаване, внимание към детайла и иновация са движещите сили за създаването на административната сграда.“ – така описват творението си проектантите на това сдание.

Тази година Бургас е с цели 8 номинации в конкурса „Сграда на годината“. Четири от осъществените проекти са на Общината, а останалите частни. В момента тече оценка на номинациите от компетентно жури, което ще присъди свои награди. Освен тях, своята оценка може да даде и всеки, който желае. Затова нека бургазлии подкрепят месните проекти в дните от 1 до 13 декември, когато ще бъде активиран вот на публиката в сайта на конкурса! Церемонията за обявяване на победителите и тяхното награждаване ще е на 14 декември.

„Пожелавам успех на всички бургаски номинации! И поздравявам възложителите, проектантите и изпълнителите на новите сгради. Винаги съм щастлив и горд, когато Бургас окупира челните места в креативни класации!“, каза кметът Димитър Николов.

ЕТО ГИ И БУРГАСКИТЕ НОМИНАЦИИ В КОНКУРСА:

* В категория „Социална инфраструктура – КУЛТУРА“, Бургас е с 3 от общо петте номинации – втори етап на експоцентър „Акве калиде“, обновеният Етнографски музей и новият Планетариум:

https://www.buildingoftheyear.bg/…/socialna-infrastruktura…

* В категория „Проекти, свързани с развитието на градовете“, Бургас е номиниран с новия парк до Комплексен онкологичен център - Бургас:

https://www.buildingoftheyear.bg/…/proekti-svyrzani-s…

На всичко изброено дотук възложител е Община Бургас. Но и частният сектор в града също има своите заслужени номинации.

* В категория „Социална инфраструктура – ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ“ – номинирана е Национална онкологична болница "Дева Мария":

https://www.buildingoftheyear.bg/…/socialna-infrastruktura…

* В категория „Зелени сгради“ - Комплекс „Сентрал Парк“:

https://www.buildingoftheyear.bg/bg/uchastnici/zeleni-sgradi

* В категория „Жилищни сгради от 5000 до 10 000 кв. м РЗП“ – Жилищна сграда с апартаменти за млади семейства в Зона „В“ на ж.к. “Меден рудник“:

https://www.buildingoftheyear.bg/…/jilishtni-sgradi-ot-5…

* В категория „Офис и корпоративни сгради“ - Административна сграда „Хидробетон“:

https://www.buildingoftheyear.bg/…/ofis-i-korporativni…