От името на "Първомай" БТ се подписва договор за износ на 500 тона тютюни

Президентът Румен Радев и представители на водената от държавния глава делегация изтъкнаха инвестиционните предимства на България на българо-йордански бизнес форум в Аманската търговска камара, съобщава БТА. В него участват и компании от България в сферата на информационните технологии, хранително-вкусовата промишленост и др. Водената от българския държавен глава делегация включва и представители на 30 български фирми.

 

Държавният глава, който е на официално посещение в Йордания, посочи пред представители на местния бизнес, че снощи се е срещнал с българската общност и на срещата е имало повече от 100 йорданци, завършили в България.

Снощи видях най-важната предпоставка за успешен бизнес - доверие и взаимно уважение, посочи Радев. Убеден съм в бъдещото на българо-йорданските бизнес отношения, заяви президентът. Той добави, че България разглежда Йордания като врата към Близкия Изток, а страната ни е врата към ЕС.

В рамките на форума Хасковската търговско-промишлена палата подписва два меморандума за разбирателство - с Аманската търговска камара, и с бизнес асоциация "Йордания-Европа". От името на "Първомай" БТ се подписва договор за износ на 500 тона тютюни. Договорен е и меморандум за партньорство между "София тех парк" и Международния изследователски център SESAME.

Българският бизнес също беше поканен да инвестира в Йордания.

През 2017 г. българският износ за Йордания достига 20 млн. щатски долара, а вносът надхвърля 28 млн. долара. 

Източник: www.investor.bg