Между 13 и 15.09.2018 г. делегация от южно китайския град Шантоу, бе на тридневно делово посещение в град Бургас. Групата включваше осем представители от администрацията на 5 милионния провинциален пристанищен град. 
Участниците в делегацията посетиха на място Индустриален и логистичен парк, като имаха възможност сами да се убедят в предимствата на индустриалната зона. Китайската група бе посрещната лично от директора на Индустриален парк г-н Стамен Стамов и председателят на съвета на директорите г-жа Златина Георгиева. Гости и домакини имаха възможност да посетят една от изграждащите се производствено складови бази, като интересен момент от посещението бе наличието на много китайски стоки и машини в сградата на инвеститора.
След посещението в Индустриален парк групата се отправи към Свободна безмитна зона. Колегите също имаха какво да покажат на азиатските гости. Разбира се отново наличието на китайски суровини и стоки спечели вниманието на посетителите от Шантоу. А най-интересни се оказаха последните модели на офроуд автомобилите на китайския производител Great Wall.