На основание Решение № 1 по точка 1 от проведеното на 21.11.2013г. заседание на Общото събрание на „Индустриален и логистичен парк — Бургас” АД, Решение на СД на „Индустриален и логистичен парк – Бургас” АД по Протокол № 37 от 22.11.2013г. и Решение по точка 22 от проведеното на 29.10.2013г. заседение на Общински Съвет на гр. Бургас (Протокол № 28) „Индустриален и логистичен парк- Бургас” АД обявява конкурс за продажба на недвижим имот, собственост на дружеството.

1. Описание на обекта на конкурса- недвижим имот, представляващ УПИ X-762, намиращ се в кв. 44 по плана на ПЗ “Север“ – гр. Бургас, целият с площ 4952 кв.м., с идентификатор № 07079.605.411, с граници: 07079.605.314, 07079.605.410, 07079.605.403, 07079.605.402, 07079.605.401, 07079.605.412 по К.К. на гр. Бургас, собственост на „Индустриален и логистичен парк – Бургас” АД, отреден за производствено – складова база за промишлени стоки и услуги.

2. Началната цена възлиза на 140 140 лв. /сто и четиридесет хиляди сто и четиридесет/ лева без ДДС.

3. Общи и специални условия на конкурса и изисквания към участниците.

Да са регистрирани като търговски дружества или като дружества по законодателството на държава-членка на Европейския съюз, или на държава-страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство; Да нямат парични задължения към държавата по смисъла на чл.162, ал.2 от Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, установени с влязъл в сила акт на компетентен орган, освен ако не е допуснато разсрочване или отсрочване на задълженията; Да нямат задължения към Община Бургас; Да не са в производство по несъстоятелност или ликвидация; Управителя/ите и членовете на управителните им органи да не са осъждани с влязла в сила присъда за престъпление против финансовата, данъчната или осигурителната система, за престъпление по служба или подкуп, както и за престъпление против собствеността или против стопанството, освен ако не са реабилитирани.

4. Цена за получаване на документацията и условия за оглед . Всеки участник може да придобие конкурсната документация от „ЦАОГ“- Община Бургас, на адрес ул. „Александровска“ 26, на цена 50 лева, платими по банков път по IBAN сметка на „Индустриален и логистичен парк- Бургас“ АД № BG41 CECB 9790 10D3 2152 01, BIC: CECBBGSF на „Централна кооперативна банка“ АД- клон Бургас. За информация и оглед на имота участниците може да се обръщат към Аристид Каравидов – изпълнителен директор на дружеството на тел. +359 (0) 876 469246.

5. Депозит за участие – 10 % от стойността на минималната конкурсна цена.

6. Списък на документите за участие, които следва да бъдат представени от кандидатите:

6.1 Заявление за участие в конкурса – по образец;

6.2.Документи, издадени от съответните компетентни органи, удостоверяващи, че управителя/ите и членове на управителните органи на кандидатите не са осъждани с влязла в сила присъда за престъпление против финансовата, данъчната или осигурителната система, за престъпление по служба или подкуп, както и за престъпление против собствеността или против стопанството, освен ако не са реабилитирани;

6.3.Декларации: Декларация за запознаване с конкурсните книжа – по образецДекларация за приемане условията на конкурса за покупко-продажба на имота – по образец; Декларация за произхода и основанието за притежаване на средствата, с които се участва в конкурса – по образец; Декларация за липса на конфликт на интереси – по образец; Декларация за липсата на просрочени парични задължения към работниците и служителите – по образец; Декларация, съдържаща срок на валидност на предложението – по образец; Декларация за приемане условията на продажбата на недвижим имот, собственост на Индустриален и логистичен парк- Бургас“ АД- по образец; Декларация за липсата на непогасени изискуеми публични и частни държавни и общински вземания- по образец; Декларация за неразгласяване на информация- по образец.

6.4. Изложение /свободен текст/ за реализация на инвестиционното намерение на територията на обекта на конкурса.;

6.5. Ценово предложение-  по образец;

6.6. Банково бордеро за закупени  конкурсни книжа;  Банково бордеро за внесен депозит за участие;

6.7. Заверени и одитирани годишни финансови отчети и годишен доклад за дейността (когато е приложимо съгласно Закона за счетоводството) за последните 3 /три/ календарни години или съответно междинен финансов отчет/доклад, когато лицето е осъществявало дейност по-малко от една година;

6.8.Документи, удостоверяващи възможностите и източниците за финансиране на инвестиционния проект: собствени средства, договори за заем, банкови и други гаранции/достъп до кредитна линия, други документи за финансиране или обезпечения.

6.9.Бизнес план за реализацията на проекта.

7. Други условия на „Индустриален и логистичен парк- Бургас” АД в съответствие с целите на конкурса

7.1. Купувачът следва да поеме следните задължения: да не извършва промяна в предназначението за ползване на имота за срок от 10 години; да използва изградения обект на 100% за дейността, съгласно предназначението на имота, съгласно ПУП; да започне строителството в имота, предмет на продажба не по-късно от 8 месеца от датата на сключване на договора; да извърши строителството на имота и да го въведе в експлоатация за предложения срок; да осигури предложения брой работни места по трудов договор в изградения обект и да ги поддържа за срок не по-кратък от 5 години; да реализира заявения размер на инвестицията в предвидените срокове; да иска изричното съгласие на общото събрание и на Общински съвет – Бургас за прехвърлянето на правата и задълженията произтичащи от договора за продажба на трето лице.

7.2. Определената в решението на Съвета на директорите комисия ще оценява предложенията по методика, неразделна  част от конкурсната документация по следните критерии: К1- предлагана цена; К2 –срок за реализация и въвеждане в експлоатация на инвестицията; Кброй осигурени работни места след изграждане на обекта в имота, предмет на продажба; K4 – размер на инвестицията.

7.3. След обявяване на спечелилия участник в процедурата страните подписват предварителен договор за покупко-продажба, а впоследствие и договор за продажба в нотариална форма.

Документите за участие в конкурса се закупуват до 17:00 часа на 09.12.2013 г. от „ЦАОГ“, Община Бургас, на адрес ул. „Александровска“ 26. Документи за участие в конкурса се подават най-късно до 17:00 часа на 16.12.2013г. от участника или от упълномощено от него лице /с изрично писмено пълномощно с нотариална заверка на подписа/ в „ЦАОГ“, Община Бургас, на адрес ул. „Александровска“ 26, до „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД в запечатан непрозрачен плик. Конкурсът ще се проведе на 17.12.2013г. в заседателната зала на Община Бургас на адрес:  гр. Бургас. ул.“Александровска “ No 26 от 14 часа.

 

 

Аристид Каравидов

/Изпълнителен директор/